Partikül Filtresi Aktif Rejenerasyon
Günümüzde teknolojinin ileri düzeyde ilerlemesi ile birlikte 2009 yılından itibaren dizel araçlara konulan dizel partikül filtresi, emisyonların azaltılmasında en etkili cihaz olarak belirtilmektedir. Her ne kadar araçlarımız Dizel Partikül Filtresi (DPF) ni pasif rejenarasyon ile temizlese de bazı durumlarda bu yetli olmamaktadır.
Aktif Rejenerasyon Gerektiren Durumlar
Dizel Partikül Filtresi (DPF) kendi kendini temizleme özelliğine sahiptir. Diğer bir değişle aracınız belli sıcaklığa ulaştığında DPF üzerindeki partikülleri yakarak temizlemektedir. Ancak aracınızı kısa mesafelerde kullanıyorsanız partiküller temizlenmeyerek DPF üzerinde kurum bağlayacaktır. Zamanla bu kurumlar da partikül filtrenizi tıkayacaktır. İkinci aşamada aktif rejenerasyon yapılmalıdır.
Aktif Rejenerasyon Nasıl yapılır
Aracınız yeterli sıcaklığa ulaşmadığında partiküllerin DPF’i tıkadığını daha önce bahsetmiştir. Aktif rejenerasyon ise DPF’in yeterli sıcaklığa ulaşmasını sağlayan yöntemlerdir. Böylece DPF yeterli sıcaklığa ulaşarak partiküller temizlenir. Burada DPF’in sıcaklığını kısa sürede artıran ek yanıcı maddeler kullanılmaktadır. Piyasada kullanılmayan diğer bir yöntem ise elektriksel olarak sıcaklığın artırılmasının sağlanmasıdır.
Salih Usta aracınıza uygun en iyi yöntemi size sunmaktadır.